espa
Πάσχα στην Κεφαλονιά

Πάσχα στην Κεφαλονιά

Στο Ιόνιο Πέλαγος, ανάμεσα στα υπόλοιπα εξωτικά νησιά, στέκει μεγαλόπρεπη η Κεφαλονιά. Ένα πραγματικά κατάφυτο νησί που περιτριγυρίζεται από τα σμαραγδένια νερά του Ιονίου Πελάγους, η Κεφαλονιά είναι το νησί του μυστηρίου και των παράξενων φαινομένων. Εδώ το νερό της θάλασσας εξαφανίζεται κάτω από το Αργοστόλι, την πρωτεύουσα του νησιού, στις αποκαλούμενες Καταβόθρες, και καταλήγει στο ατμοσφαιρικό σπήλαιο της Μελισσάνης όπου το νερό της λίμνης δημιουργεί τιρκουάζ αντανακλάσεις στα τοιχώματα του σπηλαίου.

1η Ημέρα (Μεγάλη Παρασκευή)

Εκκίνηση από Αθήνα-Πειραιά με πρώτη στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου. Δεύτερη στάση στην Πάτρα. Συνέχεια της διαδρομής με κατεύθυνση προς το λιμάνι Κυλλήνη Ηλείας. Επιβίβαση στο πλοίο της γραμμής και άφιξη στο λιμάνι του Πόρου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο IONIAN PLAZA 3* που βρίσκεται στο Αργοστόλι, τακτοποίηση στα δωμάτια. Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας και περιφοράς του Αγίου Επιταφίου στον Ιερό ναό Αγ. Τριάδος στο Ληξούρι. Μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή Μονοπολάτα μπορείτε να παρακολουθήσετε το κάψιμο του ομοιώματος του Ιούδα.

2η ημέρα (Μεγάλο Σάββατο)

Κατά την διάρκεια της ημέρας επίσκεψη στα ακόλουθα αξιοθέατα:

Σπήλαιο της Μελισσάνης. Η λίμνη βρίσκεται 20 μ. κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, έχει μήκος 160 μ. περίπου και το νερό έχει βάθος 10 μ. έως 40 μ. Σταλακτίτες ηλικίας 20.000 χρόνων με περίεργα σχήματα στολίζουν το μεγαλύτερο τμήμα του σπηλαίου.

Φανάρι Αγίων Θεοδώρων θα απολαύσουμε καφέ με πανοραμική θέα. Ένα από τα πλέον γνωστά αξιοθέατα στην περιοχή του Αργοστολίου, λίγο πιο πέρα από της φημισμένες Καταβόθρες και ακριβώς στην είσοδο του κόλπου του Αργοστολίου, στην περιοχή που ονομάζεται Άγιοι Θεόδωροι (από το ομώνυμο εκκλησάκι), βρίσκεται το Φανάρι.

Καταβόθρες. Οι Καταβόθρες στην Κεφαλονιά ανήκουν στα πολλά γεωλογικά αξιοθέατά της. Βρίσκονται σε μια απόσταση 2χλμ περίπου από το Αργοστόλι, στο ακρωτήριο των Αγίων Θεοδώρων. Οι Καταβόθρες είναι ρωγμές – ανοίγματα δίπλα στη θάλασσα, όπου μπαίνει το νερό και ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας υπόγεια σχεδόν ολόκληρο το νησί. Το βράδυ παρακολούθηση της Θείας λειτουργίας «Ανάσταση του Χριστού». Μετά την Ανάσταση, μπορείτε να απολαύσετε την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

3η Ημέρα (Άγιον Πάσχα)

Επίσκεψη στα αξιοθέατα Άγιος Γεράσιμος – Άσσος – Φισκάρδο.

Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς. Ήταν απόγονος της αριστοκρατικής οικογένειας των Νοταράδων και ο προπάππους του ήταν ο τελευταίος Πρωθυπουργός του Βυζαντίου.

Άσσος. Στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς υπάρχει ένα πανέμορφο χωριό, η Άσσος. Χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο. Είναι παραδοσιακός οικισμός που ανήκει στο δήμο Ερίσου και έχει διατηρήσει την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική στο μεγαλύτερο μέρος του. Ένα από τα αξιοθέατα του χωριού είναι το κάστρο του, το οποίο μαζί με αυτό του Αγίου Γεωργίου είναι από τα σπουδαιότερα της Κεφαλονιάς.

Φισκάρδο. Γνωστό σε όλο τον κόσμο, το πανέμορφο Φισκάρδο στην Έρισο της Κεφαλονιάς, βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού, στο στενότερο σημείο του καναλιού που χωρίζει την Κεφαλονιά από την Ιθάκη. Σπίτια διώροφα, με κατακόκκινες σκεπές και στενά μπαλκόνια, βαμμένα σε διάφορα έντονα χρώματα, δημιουργούν μαζί με την καταπράσινη φύση και την καταγάλανη θάλασσα ένα μοναδικό πίνακα ζωγραφικής!

4η Ημέρα (Δευτέρα του Πάσχα)

Μετά το πρωινό ελεύθερο χρόνος για ψώνια στην πλατεία του Αργοστολίου και στην συνέχεια αναχώρηση με το πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Πόρου για το λιμάνι της Κυλλήνης. Επιβίβαση στο λεωφορείο με κατεύθυνση την Αθήνα, με ενδιάμεσες στάσεις στην Ακράτα και στον Ισθμό της Κορίνθου. Επιστροφή στην Αθήνα κατά τις βραδινές ώρες.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ:

1) Μετάβαση με πολυτελές πούλμαν
2) 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*αστέρων,
3) Πρωινό, Αναστάσιμο δείπνο και Πασχαλινό γεύμα
4) Εισιτήρια πλοίου F/B
5) Αρχηγός/συνοδός, ΦΠΑ, Φόροι

ΤΙΜΗ: 230€/ΑΤΟΜΟ