espa
Πάσχα στη Ζάκυνθο

Πάσχα στη Ζάκυνθο

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αναχώρηση 5:45π.μ. από τον ΠΕΙΡΑΙΑ και την ΑΘΗΝΑ, για ΙΣΘΜΟ. Κατόπιν στην ΠΑΤΡΑ κάνουμε στάση και συνεχίζουμε για την ΚΥΛΛΗΝΗ, όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για ΖΑΚΥΝΘΟ. Άφιξη στο λιμάνι της Ζακύνθου. Στο τέλος της κεντρικής αποβάθρας του λιμανιού είναι η μεγαλύτερη πλατεία της Ζακύνθου, η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ. Εκεί περίπου το μεσημέρι θα συμμετάσχουμε στην τελετουργία του Ζακυνθινού Επιταφίου, την μοναδική της Ορθοδοξίας λιτανεία του Εσταυρωμένου. Τελειώνοντας θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση. Παρακολούθηση επιταφίου σε κοντινό γραφικό χωριό του νησιού. Το βράδυ ακολουθεί δείπνος με νηστίσιμα και μη, και στην συνεχεία προαιρετική νυχτερινή έξοδο. Διανυκτέρευση.

Γι' αυτούς που αρκούνται με λίγες ώρες ύπνο προτείνουμε κάτι ασυνήθιστο που μόνο στη Ζάκυνθο συμβαίνει. Ο Επιτάφιος βγαίνει τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου στις 04:00 π.μ., όπου κατά την διάρκεια της περιφοράς αναβιώνει το έθιμο «Μαντζιές». Αλλάζουν δηλαδή τις ταμπέλες των μαγαζιών των ιατρείων, των σχολείων ή ακόμη «κλέβονται» βάρκες ή αυτοκίνητα και μεταφέρονται στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο. Γνωστό αστείο της βραδιάς που το αναβιώνουν κάθε χρόνο οι σκανδαλιάρηδες της πόλης, μικροί και μεγάλοι. Στη συνέχεια θ' απολαύσουμε ακόμα ένα έθιμο των Ζακυνθινών, το «σπασιμάτων πήλινων κανατιών» που όλοι πετούν από τα παράθυρά τους.

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για να κάνουμε τον γύρο του όμορφου αυτού νησιού. Πρώτα, θα γνωρίσουμε το ΜΑΧΑΙΡΑΔΟ, όπου και θα προσκυνήσουμε στον περίφημο ναό της θαυματουργής ΑΓΙΑΣ ΜΑΥΡΑΣ του 14ου αιώνα, με το περίφημο ξυλόγλυπτο τέμπλο και το γνωστό για το μελωδικό του ήχο, βενετσιάνικο καμπαναριό.

Στην συνέχεια θα γνωρίσουμε τα χωριά ΑΓΙΟΣ ΛΕΩΝ, ΕΞΩ ΧΩΡΑ, ΜΑΡΡΙΕΣ και θα κάνουμε επίσκεψη στο Μοναστήρι όπου μόνασε ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, στην ΑΝΑΦΩΝΗΤΡΙΑ. Πρόκειται για Μοναστήρι του 15ου αιώνα με μεσαιωνικό πύργο στην είσοδο. Εκεί θα κάνουμε στάση για να απολαύσουμε ντόπιο, παραδοσιακό, ζακυνθινό φαγητό.

Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο γραφικό ορεινό χωριό ΒΟΛΙΜΕΣ και κατόπιν θα μεταβούμε στον Αγ. Γιώργη των Κρημνών, από όπου θα θαυμάσετε το περίφημο ΝΑΥΑΓΙΟ και θα απολαύσετε την πιο όμορφη και αξέχαστη πανοραμική θέα του ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Σχετική ξεκούραση και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την τελετή της Αναστάσεως. Επακολουθεί Εορταστικός Αναστάσιμος Δείπνος, με την παραδοσιακή νόστιμη μαγειρίτσα και γλέντι. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ – ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ

Πρωινό και παρακολούθηση του ψησίματος των αρνιών στην πισίνα του ξενοδοχείου με παραδοσιακούς μεζέδες και ποτό. Ακολουθεί το Πασχαλινό γεύμα με ζωντανή μουσική και παραδοσιακούς χορούς. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε προς την Νότια πλευρά του νησιού, όπου θα επισκεφθούμε τα γραφικά παραθαλάσσια χωριά του Βασιλικού, το ΠΟΡΤΟ ΡΩΜΑ, το ΠΟΡΤΟ ΖΟΡΟ και τον ΓΕΡΑΚΑ (με την μαγευτική παραλία όπου αναπαράγεται η θαλάσσια χελώνα ΚΑΡΕΤΤΑ-ΚΑΡΕΤΤΑ). Το βράδυ προαιρετική νυχτερινή έξοδος.
Διανυκτέρευση.

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας θα πάμε επίσκεψη στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΟΛΩΜΟΥ και ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΖΑΚΥΝΘΙΝΩΝ», όπου εκεί θα δούμε προσωπικά αντικείμενα και χειρόγραφα του Σολωμού και άλλων επιφανών Ζακυνθινών. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της ΜΠΟΧΑΛΗΣ και το ερειπωμένο βενετσιάνικο κάστρο. Τελευταία επίσκεψη Ο ΛΟΦΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΝΗ, εκεί όπου ο Δ. ΣΟΛΩΜΟΣ εμπνεύστηκε και έγραψε τον «ΥΜΝΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ».

Ο υπόλοιπος χρόνος αφιερώνεται σε περίπατο στους γραφικούς δρόμους της πόλης και ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Στη συνέχεια επιβίβαση στο πλοίο με προορισμό την ΚΥΛΛΗΝΗ. Κατά την επιστροφή μας στον ΠΕΙΡΑΙΑ και την ΑΘΗΝΑ θα κάνουμε ενδιάμεση στάση στο ΑΙΓΙΟ ή τον ΙΣΘΜΟ.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝONΤΑΙ:

1) Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν
2) Διανυκτερεύσεις στο Majestic Spa, ξενοδοχείο 4 αστέρων, στον Λαγανά Ζακύνθου
3) Περιηγήσεις και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
4) Συνοδός – Ξεναγός
5) Πρωινά, Δείπνος Μ. Παρασκευής, Αναστάσιμος Δείπνος, Πασχαλινό μεσημεριανό Γεύμα
6) Εισιτήρια F/B
7) Φόροι, Ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνονται: είσοδοι μουσείων και νυχτερινών κέντρων.

ΤΙΜΗ: 220.00 €/ΑΤΟΜΟ (ΔΙΚΛΙΝΟ)

KΑΛΕΣΤΕ ΤΩΡΑ: 210 42 52 841 ΚΑΙ 6977 220 520