espa
6ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή, Ιεροσόλυμα - Άγιοι Τόποι

6ήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή, Ιεροσόλυμα - Άγιοι Τόποι

1η Μέρα: Aθήνα-Τελαβίβ-Ιεροσόλυμα-Ιερός Ναός Αναστάσεως-Οδός Μαρτυρίου-Αγία Σιών.

Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Μετά τον έλεγχο των αποσκευών και διαβατηρίων, πτήση για Τελ-Αβίβ. Άφιξη. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως και τα εντός του Ναού προσκυνήματα: Φρικτό Γολγοθά, Άγια Αποκαθήλωση, Πανάγιο Τάφο, Μη Μου Άπτου, Προσωρινή Φυλακή του Χριστού, Εκατόνταρχου Λογγίνου, Διαμερισάντο τα ιμάτιά Μου, Σπήλαιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Στη συνέχεια, συνάντηση με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε με την Οδό του Μαρτυρίου, Αγία Βερονίκη, Σίμωνα Κυρηναίου, Πραιτόριο (Φυλακές του Χριστού και των ληστών), Φυλακή του Αποστόλου Πέτρου. Ακολούθως, επίσκεψη στην Αγία Σιών, όπου θα δούμε το Υπερωό όπου τελέστηκε ο Μυστικός Δείπνος και η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, και την οικία του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου (τόπος Κοίμησης της Θεοτόκου).Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

2η Μέρα: Όρος Θαβώρ-Ναζαρέτ-Κανά-Τιβεριάδα-Άγιος Γεράσιμος.

Μετά το πρωινό Αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στη Βόρεια Παλαιστίνη. Πρώτο προσκύνημα στο όρος Θαβώρ (Μεταμόρφωση του Σωτήρος). Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για τη Ναζαρέτ όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού και στην Κανά στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου,της μετατροπής του ύδατος εις οίνον. Ακολούθως, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου βρίσκεται και η λίμνη της Τιβεριάδας. Περνώντας από χωριά, όπως τα Μάγδαλα, θα δούμε το Όρος των Μακαρισμών. και θα πάμε στην περιοχή της Καπερναούμ, όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή των Αγίων Αποστόλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Καθοδόν, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη.

3η Μέρα: Σαμάρεια (Φρέαρ του Ιακώβ) – Βηθλεέμ

Μετά το πρωινό Αναχώρηση για Νεάπολη για επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Σαμαρείτιδας στο Φρέαρ του Ιακώβ, όπου βρίσκεται και το λείψανο του Αγίου Φιλούμενου. Συνεχίζουμε με τη γυναικεία Ιερά Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβάρχη και (προαιρετικά) στο ανδρικό μοναστήρι του Αγίου Σάββα. Ακολούθως, στην Ιερά Μονή των Ποιμένων (Πετσαχούρ), που είναι το μετόχι του Αγίου Σάββα και στη Βηθλεέμ για προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως και το Σπήλαιο των Νηπίων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

4η Μέρα: Βηθανία-Ιεριχώ-Σαραντάριο Όρος-Ιορδάνης Ποταμός-Ιερά Μονή Αναλήψεως (όρος των Ελαιών) – Τάφος Παναγίας.

Μετά το πρωινό Αναχώρηση για τη Βηθανία για προσκύνημα στη γυναικεία Μονή της Μάρθας και Μαρίας (αδελφές του Λαζάρου). Συνεχίζουμε για Ιεριχώ όπου θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή Προφήτη Ελισαίου (Συκομορέα του Ζακχαίου) και τον Ιορδάνη Ποταμό -τόπος βαπτίσεως του Χριστού-, όπου θα γίνει αγιασμός και συμβολικό βάπτισμα των προσκυνητών. Αναχώρηση για Ιεροσόλυμα επίσκεψη και προσκύνημα στην Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου, στο Όρος των Ελαιών, στον Τάφο της Παναγίας και στον τόπο λιθοβολισμού του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο-δείπνος.

5η Μέρα: Βηθλεέμ-Τελ Αβίβ-Αθήνα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο Λύδδας, όπου είναι και ο τάφος του Αγίου. Στη συνέχεια, προσκύνημα στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού και Αγίου Συμεών (Κατά Μόνας).

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

H τιμή περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήριά ΑΘΗΝΑ-Τελ-Αβίβ-ΑΘΗΝΑ.
 • Όλες τις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα.
 • Κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε 4* ξενοδοχείο στη Βηθλεέμ με πρωινό και δείπνο.
 • Εληνόφωνο ξεναγό, συνοδό του γραφείου μας.
 • Ταί στο Όρος Θαβώρ.
 • Φ.Π.Α

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

 • Μεσημεριανό γεύμα.
 • Ποτά και φιλοδωρήματα.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.
 • Είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
 • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Σημειώσεις:

 • Η δήλωσή σας για να γίνεται αποδεκτή πρέπει να συνοδεύεται από το διαβατήριο σας, το οποίο να λήγει μετά από έξι (6) μήνες, και 250 ευρώ ως προκαταβολή.
 • Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, εάν καταστεί λόγος,να αλλάξει τη σειρά των ξεναγήσεων του προγράμματος είτε τις ώρες τους, χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.